Recepty Hlavní jídla S masem Řecká kofta s grilovaným pita chlebem a citronovým dipem

Ingredience

500 g mletého hovězího masa
50 ml bílého jogurtu (hustého)
3 stroužky česneku
1 limetka
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička mleté papriky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička čerstvého rozmarýnu
1 lžička sušeného oregana
čerstvá petrželka (několik lístků)
mátové listy (několik)
3 pita placky
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Jogurt smíchejte s vylisovanou limetkovou šťávou, přidejte sůl a pepř, nadrobno nasekanou petrželovou nať, stroužky česneku a mátu. Asi na 20 minut odložte do lednice.

2

Maso ochuťte solí, pepřem, oreganem, rozmarýnem, paprikou a kmínem. Přidejte olej a jemně ho zpracujte rukou. Vytvarujte malé válečky, napíchněte je na špejle a grilujte ze všech stran.

3

Před podáváním můžete maso pokapat limetkovou šťávou. Koftu ponořte do dipu a podávejte s opečeným pita chlebem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3