Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Připravíme si žampióny. Nejprve je očistíme, umyjeme a osušíme. Potom je dáme do misky, polijeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Vše pořádně zamícháme. Žampiony pak napichujeme na špejle. Pokud jsou houby příliš velké, rozkrojíme je na polovinu. Takto připravené houby položíme na rozpálený gril a grilujeme přibližně 15–20 minut.
Mezitím si přichystáme jogurtový dip. V misce smícháme jogurt, sůl, růžový pepř, kmín, chilli, mletou papriku a prolisovaný česnek. Hotový dip dáme chladit.
Připravíme si tři misky. Do jedné nasypeme mouku, do druhé vyklepneme a rozmícháme vejce a do třetí nasypeme quinou.
Sýr podélně rozřízneme na polovinu. V malé misce smícháme sůl, pepř a mletou papriku. Touto směsí potřeme sýr z každé strany. Potom ho obalíme v mouce, následně ve vajíčku, a nakonec v quinoe. Položíme na hliníkový tác na grilování.
Takto připravený sýr grilujeme z obou stran 4–5 minut.
Připravíme si bylinkové máslo. V misce smícháme rozpuštěné máslo s prolisovaným česnekem, petrželovou natí, oreganem, bazalkou, solí a pepřem.
Ugrilované žampióny přelijeme bylinkovým máslem. Servírujeme je s grilovaným sýrem a vychlazeným jogurtovým dipem.