Recepty Předkrmy Studené Rillettes z pečeného vepřového masa

Ingredience

½ kg vepřového sádla
1 kg vepřového bůčku (nebo krkovice)
400 ml vody
15 g soli
100 ml bílého vína
1 cibule
mletý černý pepř

Popis

TIP: Rillettes výborně chutná na plátku čerstvého chleba.

Postup přípravy

1

Sádlo pokrájíme nadrobno a škvaříme v hrnci na střední plamen.

2

Když jsou kostky sádla zlatavé, přidáme i pokrájené vepřové maso. Přilijeme vodu, přiklopíme a necháme probublávat tři hodiny.

3

Poté kostky masa a sádla osolíme, opepříme, přidáme cibuli a víno. A necháme další tři hodiny probublávat. Po uběhnuté době vybereme většinu sádla a přendáme směs do připravených mističek.

4

Směs dáme vychladnout do lednice.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3