Recepty Předkrmy Teplé Rychlé kyselé zelí

Ingredience

600 g kysaného zelí
1 lžíce vepřového sádla
½ lžíce hladké mouky
1 cibule
bílý vinný ocet
mletý kmín
sůl

Popis

TIP: Zkuste do zelí přidat na kostičky nakrájenou a osmaženou slaninu. 

Postup přípravy

1

Zelí necháme odkapat a vložíme jej do hrnce. Zelí zalijeme studenou vodou, ochutíme kmínem a dusíme do měkka.

2

Na rozpáleném tuku osmažíme na drobno nakrájenou cibuli. Cibule musí mít pěknou hnědou barvu. Jakmile je hotová, smícháme ji s moukou a přidáme k zelí. Vše dobře promícháme a necháme vařit.

3

Do zelí přidáme cukr, sůl a ocet podle chuti.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept