Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Guláš podáváme s knedlíkem, chlebem nebo těstovinami.
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo.
Připravíme si tlakový hrnec, který nám práci urychlí. V tlakovém hrnci osmažíme na sádle na nakrájenou cibuli. Se smažením nespěcháme, barva cibule je základ pro dobrou chuť guláše. Smažíme, dokud není cibule hnědá.
Jakmile má cibule požadovanou barvu, přidáme maso a osmažíme ho ze všech stran. Maso ochutíme kmínem, zaprášíme sladkou i pálivou paprikou. Zamícháme a podlijeme trochou vody
Tlakový hrnec uzavřeme a maso dusíme asi 30 minut. To by mělo stačit k tomu, aby bylo maso pěkně měkké.
Hotový guláš zalijeme hovězím vývarem a přivedeme k varu. Mezitím si připravíme jíšku.
Máslo necháme v hrnci rozpustit, zaprášíme ho moukou a důkladně promícháme. Jíšku jen krátce opražíme, nesmí příliš zhnědnout, jinak bude mít hořkou chuť.
Guláš ochutíme lisovaným česnekem, majoránkou a nakonec vmícháme jíšku. Za stálého míchání vaříme, aby se jíška dobře spojila a nevznikly hrudky.
Guláš vaříme do zhoustnutí. Podle chuti osolíme a opepříme.