Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Rychlý hovězí guláš

Ingredience

700 g hovězí kližky (přední)
500 g cibule
l hovězího bujónu
5 stroužků česneku
3 lžíce mleté papriky
1 lžička drceného chilli
2 lžičky kmínu
2 lžičky majoránky
mletý černý pepř
sůl
vepřové sádlo
Na jíšku
2 lžíce hladké mouky
4 lžíce másla

Popis

TIP: Guláš podáváme s knedlíkem, chlebem nebo těstovinami. 

Postup přípravy

1

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo.

2

Připravíme si tlakový hrnec, který nám práci urychlí. V tlakovém hrnci osmažíme na sádle na nakrájenou cibuli. Se smažením nespěcháme, barva cibule je základ pro dobrou chuť guláše. Smažíme, dokud není cibule hnědá.

3

Jakmile má cibule požadovanou barvu, přidáme maso a osmažíme ho ze všech stran. Maso ochutíme kmínem, zaprášíme sladkou i pálivou paprikou. Zamícháme a podlijeme trochou vody

4

Tlakový hrnec uzavřeme a maso dusíme asi 30 minut. To by mělo stačit k tomu, aby bylo maso pěkně měkké.

5

Hotový guláš zalijeme hovězím vývarem a přivedeme k varu. Mezitím si připravíme jíšku.

6

Máslo necháme v hrnci rozpustit, zaprášíme ho moukou a důkladně promícháme. Jíšku jen krátce opražíme, nesmí příliš zhnědnout, jinak bude mít hořkou chuť.

7

Guláš ochutíme lisovaným česnekem, majoránkou a nakonec vmícháme jíšku. Za stálého míchání vaříme, aby se jíška dobře spojila a nevznikly hrudky.

8

Guláš vaříme do zhoustnutí. Podle chuti osolíme a opepříme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3