Recepty Hlavní jídla S masem Rychlý hovězí stroganov s houbami

Ingredience

200 g hub shitaké (čerstvých)
200 g zakysané smetany
350 ml hovězího bujónu
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce hladké mouky
500 g hovězí svíčkové
3 lžíce másla
3 snítky majoránky
1 cibule
krupicový cukr
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP 1: Omáčku stroganov podáváme s rýží. TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na tenké nudličky. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky, pokud jsou drobné, není potřeba je krájet.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Na másle osmažíme nejprve cibuli, přidáme maso, houby a ještě krátce restujeme, asi 5 minut. Pak vše zaprášíme moukou a důkladně promícháme. Na míchání si dáváme záležet, aby nám v omáčce nevznikly hrudky.

3

Směs ochutíme solí, pepřem, čerstvou majoránkou a promícháme. Vše zalijeme vývarem a mícháme, aby nám vznikla hladká omáčka. Omáčku ochutíme cukrem, zakysanou smetanou a hořčicí.

4

Pánev zakryjeme poklicí a dusíme 5 až 10 minut. Hotovou omáčku ozdobíme čerstvou majoránkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3