Rychlý malinový koláč s drobenkou a na plech

Ingredience

Těsto
330 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
100 g másla
1 balíček vanilkového cukru
1 prášek do pečiva
2 vejce (žloutky)
250 ml mléka
500 g mražených malin
sůl
Na drobenku
90 g hrubé mouky
70 g krystalového cukru
4 lžíce másla
20 g vanilkového cukru

Popis

Ke kávě nebo klidně ke snídani. Dobrá buchta s drobenkou se hodí, ať už je odpoledne, či teprve ráno. A když se k ní přidají maliny, dost možná vám doma nezbudou žádné čisté talíře ani lžičky. Jak připravit ten nejšťavnatější malinový koláč?

Postup přípravy

1

Maliny opláchneme a necháme okapat. Mouku prosejeme, smícháme s práškem do pečiva a solí.

2

Žloutky vyšleháme se změklým máslem a oběma cukry. Žloutkovou směs vmícháme do těsta společně s mlékem a vyšleháme hladké těsto.

3

Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si plech s pečicím papírem. Na plech rovnoměrně rozprostřeme těsto a poklademe na něj maliny. S malinami nešetříme a dáváme jich na těsto spoustu, aby byl koláč pořádně šťavnatý.

4

Aby byla buchta taky křupavá, budeme potřebovat drobenku. Máslo rozpustíme, smícháme s moukou, oběma cukry a vypracujeme drobenku. Drobenku nasypeme na maliny.

5

Malinový koláč s drobenkou dáme péct do trouby a pečeme 40 minut dozlatova. Poté koláč necháme vychladnout.

TIP: Malinový koláč s drobenkou není to jediné, co si můžete doma dopřát. Vyzkoušejte taky náš recept na karamelové sušenky bez lepku nebo třeba bio ovesné muffiny s brusinkami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3