Recepty Dezerty Pečené Rychlý višňovo-třešňový závin

Ingredience

500 g višní
500 g třešní
100 g krystalového cukru
140 g strouhanky
1 balení listového těsta
60 g mletých vlašských ořechů
90 g másla
1 lžička pomeranče
1 vejce (na potření)
Na posypání
moučkový cukr

Postup přípravy

1

Třešně a višně zbavíme stopek a pečlivě je opláchneme. Pomocí peckovače odstraníme pecky a ovoce odložíme stranou.

2

V hrnci rozpustíme máslo a krátce na něm opražíme strouhanku, hrnec odstavíme. Ke strouhance přidáme třešně, višně, oříšky, cukr a pomerančovou kůru. Vše zamícháme.

3

Připravíme si těsto a vyválíme ho. Na začátek plátu naskládáme náplň. Závin zavineme a zpevníme. Důležité je, aby byl závin opravdu dobře zabalený a uzavřený.

4

Připravíme si plech s pečícím papírem na který opatrně přendáme závin. V misce rozšleháme vajíčko a závin potřeme.

5

Závin dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C. Pečeme dozlatova, asi 20 minut. Jakmile je závin hotový, necháme ho vychladnout a ochutíme moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3