Recepty Hlavní jídla Ryby Sandwiche s krevetovým salátem

Ingredience

1 lžička soli
350 g krevet
lžičky koření na ryby (nebo na krevety)
1 citron (2 lžičky šťávy)
hrnku majonézy (nebo jogortu)
¼ hrnku worcestrové omáčky
1 řapíkatý celer (1-2 řapíky celeru)
hrnku pórku (nebo jarní cibulky)
toustový chléb
¾ hrnku ledového salátu (libovolného salátu)

Postup přípravy

1

Krevety uvařte v osolené vodě. Stačí 1 až 2 minuty, krevety by měly být růžové.

2

Pak je propláchněte ve studené vodě, dejte je do misky a smíchejte je s 1/2 lžičkou koření na krevety a 1 lžičkou citronové šťávy.

3

Misku překryjte potravinářskou fólií a nechte alespoň 20 minut odpočívat v lednici.

4

Smíchejte zbytek koření na krevety, citronovou šťávu, majonézu nebo jogurt a worchester.

5

Vychlazené krevety přidejte i s nakrájeným celerem, pórkem a salátem do dresinku. Podle potřeby dochuťte.

6

Servírujte na opečeném toustovém chlebu nebo v hamburgerové housce proložené lístky salátu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3