Recepty Dezerty Nepečené Šátečky s nízkým obsahem laktózy do školy

Ingredience

500 g hladké mouky
250 ml mléka bez laktózy
100 g másla bez laktózy
2 vejce
1 lžička moučkového cukru
25 g čerstvého droždí
1 vejce (žloutek na potření)
Pudinková náplň
500 g vanilkového pudingu (bez laktózy)
250 g tvarohu bez laktózy
125 g másla bez laktózy
2 lžíce mléka bez laktózy
1 lžíce vanilkového cukru
krystalový cukr (podle chuti)

Postup přípravy

1

Máslo nakrájíme na kousky a necháme změknout.

2

Mléko lehce ohřejeme, mělo by být vlažné, ne horké. Do mléka přidáme droždí a lžičku cukru. Zamícháme, aby se suroviny rozpustily, a kvásek odložíme na teplé místo.

3

Mouku prosejeme, smícháme ji s dvěma žloutky a změklým máslem. Nakonec nalijeme do směsi kvásek a vypracujeme hladké vláčné těsto.

4

Těsto přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo.

5

Než nám těsto vykyne, uděláme si pudingovou náplň. Hotový puding smícháme s tvarohem a změklým máslem.

6

Pudingovou směs ochutíme vanilkovým cukrem a zředíme mlékem. Pokud je směs málo sladká, ještě ji ochutíme cukrem.

7

Z vykynutého těsta vyválíme tenký plát a nakrájíme ho na čtverce, velikost závisí na tom, jak velké šátečky chceme mít. Do středu šátečku dáme pudingovou náplň, spojíme rohy a zapíchneme do nich párátko. Díky tomu se nám při pečení nerozpojí.

8

Předehřejeme troubu na 180 °C, šátečky naskládáme na plech s pečicím papírem, pomažeme je žloutkem a pečeme 15 minut dozlatova.

9

Hotové šátečky necháme vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3