Recepty Hlavní jídla S masem Sekaná s listovým špenátem a sýrem

Ingredience

500 g čerstvých špenátových listů
800 g mletého masa míchaného
200 g eidamu
2 vejce
1 hrst majoránky
slunečnicový olej (na pánev)
2 šalotky
2 stroužky česneku
strouhanka
máslo (na vymazání pekáčku)
sůl
mletý černý pepř

Popis

Tip: Na Velikonoce zkuste místo špenátu použít kopřivy.

Postup přípravy

1

Čerstvý špenát zbavte tvrdých stonků a spařte vroucí vodou. Nechte ho vychladnout a vymačkejte přebytečnou tekutinu.

2

Špenát nasekejte a v míse smíchejte s mletým masem.

3

Přidejte nastrouhaný sýr, vejce, majoránku, sůl a pepř.

4

Na pánvi rozehřejte olej. Orestujte na něm nadrobno nakrájenou šalotku s česnekem a přidejte je ke směsi. Vše smíchejte a podle potřeby přidejte strouhanku.

5

Směs zpracujte do dvou podélných šišek. Do horní části zapíchněte párátka, aby sekaná držela tvar.

6

Pekáček vymažte sádlem a vysypte strouhankou.

7

Pečte při 180 °C dozlatova, asi 1 hodinu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3