Recepty Hlavní jídla Těstoviny Sicilské těstoviny

Ingredience

1 lilek
1 cibule
150 g baby mrkve
2 ks řapíkatého celeru (stonky)
citronový krém
česneková pasta
sůl
2 lžíce olivového oleje
čerstvá bazalka
400 g sušených rajčat v oleji

Postup přípravy

1

Lilek nakrájíme na tenké plátky, lehce potřeme citronovou pastou, osolíme a necháme hodinu vypotit.

2

Na pánvi na oleji zpěníme nasekanou cibuli a lžičku česnekové pasty, přidáme na jemné nudličky nakrájenou mrkev, jemně nakrájené stonky řapíkatého celeru a zeleninu lehce opečeme.

3

Přidáme sušená rajčata a osolíme

4

V šálku rozmícháme trochu olivového oleje s česnekovou pastou a špetkou soli.

5

Marinádou potřeme osušené plátky lilku a opečeme je na grilu.

6

Uvaříme těstoviny podle návodu, scedíme, promícháme s omáčkou, rozdělíme na talíře, obložíme lilkem a posypeme bazalkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3