Recepty Dětská jídla První dětská jídla Sladká rýžová kaše s jahodami

Ingredience

400 g rýže
l mléka
100 g másla
4 lžíce krupicového cukru
5 ks hřebíčku
1 l vody
1 špetka soli
200 g jahod

Postup přípravy

1

Rýži důkladně opláchneme, abychom ji zbavili všech nečistot. Do hrnce dáme vařit vodu. Rýži vhodíme do vroucí vody, přidáme špetku soli a hřebíček.

2

Rýži vaříme 10 minut. Zatím co se rýže se vaří, ohřejeme také mléko, aby bylo připraveno.

3

Po deseti minutách vodu odlijeme, vyjmeme hřebíček a rýži zalijeme horkým mlékem.

4

V mléce vaříme rýži do měkka. Nezapomeňte rýži míchat, aby se nepřipálila. Rýži osladíme cukrem, přidáme máslo a zamícháme.

5

Rýži podáváme s jahodami

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3