Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Tradice slaných koláčů je klenotem židovské kuchyně. Později se touto pochutinou inspirovali Francouzi a nazvali jí, jednoduše, quiche. Inspirujte se receptem od Míši Šupákové a upečte si slaný koláč s tuňákem a cizrnou.
V míse smíchejte suroviny na těsto, pomocí rukou vypracujte bochánek a nechte ho alespoň hodinu odležet v lednici. Po hodině těsto vytáhněte, vyválejte z něho placku a přeneste ji do koláčové formy. Těsto vytvarujte tak, aby bylo ve všech záhybech a sahalo až po okraj. Dno těsta propíchejte na několika místech vidličkou. Těsto pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15 minut.
Po upečení koláč vytáhněte z trouby a nechte ho na chvilku vychladnout. Po vychladnutí navrstvěte na dno těsta tuňáka, cizrnu a napůl rozkrojená cherry rajčátka. Vše zalijte vejci rozšlehanými s mlékem a špetkou soli. Vršek koláče posypte oreganem, balkánským sýrem a pečte dalších 25 minut.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.