Recepty Předkrmy Teplé Slaný rajčatový koláč s olivami a špenátem

Ingredience

Těsto
225 g hladké mouky
1 špetka soli
110 g másla
Náplň
1 hrst čerstvých špenátových listů
3 rajčata (velká)
2 lžíce másla (změklého)
50 g strouhaného parmazánu
černé olivy
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

Nejdříve si rozehřejte troubu na 190°C.

2

Do kuchyňského robotu vložte mouku, sůl, máslo a dvě polévkové lžíce vody. Umixujte těsto. Pokud se vám bude těsto lepit, přidejte ještě jednu lžíci vody.

3

Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte dvě hodiny odpočívat v ledničce.

4

Vytřete máslem pečicí formu o průměru 25 cm. Následně do této formy rozvrstvěte těsto tak, aby bylo i na okrajích pečicí formy a nebyly na něm žádné trhlinky. Následně těsto propíchejte vidličkou, aby příliš nenakynulo.

5

Poté těsto pečte v předehřáté troubě 35 minut dozlatova. Následně jej nechte úplně vychladnout.

6

Ve větší misce smíchejte vejce, máslo, čerstvý špenát natrhaný na menší kousky, olivy, parmazán, rajčatovou omáčku a vše důkladně promíchejte. Přidejte špetku soli a černého pepře.

7

Tomatovou směs přelijte na těsto, dozdobte černými olivami, kolečky rajčat a lístky špenátu.

8

Pečte 20 minut v předehřáté troubě a 15 minut před podáváním koláč nechte vychladnout.

9

Podávat jej můžete s čerstvými lístky bazalky nebo nějakým salátkem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3