Recepty Hlavní jídla S masem Smažené jižanské kuře se salátem coleslaw

Ingredience

8 kuřecích paliček
500 ml kefíru
1 špetka mleté papriky
1 špetka soli
1 špetka pepře
1 špetka kajenského pepře
1 lžíce tymiánu
Na salát
1 hlávka bílého zelí (malá)
1 mrkev (střední)
1 kelímek bílého jogurtu
200 g majonézy
1 špetka soli
1 špetka pepře
Na obal
hladká mouka (dle potřeby)
1 špetka mleté papriky
1 špetka pepře
sůl

Postup přípravy

1

V misce smíchejte kefír s mletou paprikou, solí, běžným i kajenským pepřem a tymiánem.

2

Do této marinády naložte kuřecí paličky a nechte je nejméně hodinu odležet v chladu.

3

Připravte salát coleslaw: Nakrouhejte zelí nadrobno, nastrouhejte mrkev a zeleninu smíchejte s jogurtem, majonézou, solí a pepřem. Dejte do lednice odpočívat.

4

Smíchejte suroviny na obal a ve směsi obalte maso.

5

V hluboké pánvi rozehřejte olej. Kuře smažte asi 20 minut, dokud není na povrchu zlaté. Pozor na prudký oheň, aby kuře nezůstalo uvnitř syrové.

6

Jako přílohu ke kuřeti podávejte vychlazený salát coleslaw.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3