Recepty Hlavní jídla Ryby Snadné rybí minikoláčky

Ingredience

400 g treskových filetů
300 ml mléka
450 g brambor
2 lžíce petrželky
1 hrst hladké mouky
2 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy

1

Nakrájejte rybu na malé kousky (odstraňte všechny kosti), vložte ji do rendlíku a pokryjte mlékem. Uveďte do mírného varu a pošírujte rybu 2 minuty, poté ji odstavte. Nechte vychladnout.

2

Uveďte polovinu rendlíku vody do varu, přidejte brambory, vařte do změknutí a poté je slijte a rozmačkejte.

3

Vyjměte rybu z mléka, přidejte k bramborám a smíchejte spolu s petrželkou.

4

Poprašte si ruce moukou a vytvarujte směs do 12 malých rybích koláčků. Všechny poprašte moukou.

5

Rozpalte 1 polévkovou lžíci oleje na pánvi a smažte 4 rybí koláčky 2 minuty po každé straně dozlatova. Na osmažení dalších může být potřeba přidat olej. Podávejte se sezónní zeleninou vařenou v páře.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4