Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Chcete vařit zdravě? Nahraďte špagety bezlepkovými nebo celozrnnými.
Lilek a cuketu nakrájíme na kolečka a osolíme. Musíme je zbavit hořké chuti, proto je necháme vypotit. Přebytečnou vodu utřeme papírovým ubrouskem a zeleninu nakrájíme na menší kousky.
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na jemno. Rajčátka nakrájíme na čtvrtiny, celer na menší kousky a bazalku na drobno.
Na rozpáleném olivovém oleji krátce orestujeme cibuli a česnek. Přidáme olivy, rajčata a zbytek zeleniny. Lehce osmažíme a ochutíme čerstvou bazalkou, pepřem, solí, lisovaným česnekem, provensálským kořením a vše podlijeme vínem.
Zeleninu přikryjeme poklicí a dusíme asi 35 minut do měkka. Jakmile je zelenina hotová, vmícháme protlak a ještě krátce podusíme.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Hotové těstoviny zcedíme a podáváme se zeleninou.