Recepty Hlavní jídla Těstoviny Špagety s jemnou rajčatovou omáčkou a čerstvým polníčkem bez lepku

Ingredience

1 balení kukuřičných špaget
500 g mletého vepřového masa
2 stroužky česneku
1 lžíce sušené bazalky
½ lžíce sušeného oregana
1 cibule
1 jarní cibule
400 g konzervovaných rajčat (v celku)
100 ml smetany na vaření
1 hrst polníčku
sůl
mletý černý pepř
olivový olej
krystalový cukr

Postup přípravy

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Na rozpáleném oleji cibulku orestujeme a přidáme k ní mleté maso.

2

Maso pečlivě vařečkou oddělujeme, abychom neměli příliš velké kusy. Maso dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

3

Rajčata v celku nalijeme do misky a ponorným mixérem je rozmixujeme. Rajčatovou šťávou zalijeme maso a zamícháme. Přivedeme k varu a dusíme 15 minut.

4

Než bude omáčka hotová, uvaříme špagety v osolené vodě podle návodu na obalu.

5

Po 15 minutách omáčku ochutíme bazalkou, solí, pepřem, oreganem a podle chuti přidáme cukr. Nakonec vmícháme lisovaný česnek a omáčku zjemníme smetanou. Ještě krátce povaříme.

6

Hotovou omáčku podáváme se špagetami a vše ozdobíme polníčkem a na drobno nakrájenou jarní cibulkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3