Recepty Hlavní jídla Těstoviny Špagety s prosciuttem, parmazánem a smetanovou omáčkou

Ingredience

500 g špaget
sůl
Na omáčku
250 g Italiano Prosciutto Crudo
3 vejce (žloutek)
50 ml smetany na vaření
100 g parmazánu
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 hrst čerstvé bazalky
máslo
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Prosciutto nakrájíme na kostičky a osmažíme ho na rozpáleném olivovém oleji. Šunka musí být opravdu křupavá, smažíme ji pozvolna dozlatova.

2

Česnek oloupeme, rozdrtíme a pokrájíme na drobno. Jakmile je šunka hotová, přidáme k ní česnek a jen krátce orestujeme, aby nám nezhořkl, ale jen se rozvoněl. Odstavíme z plotny a ochutíme máslem, které se nám na teplé pánvi rozpustí.

3

Jakmile získá šunka požadovanou barvu, začneme s přípravou těstovin. Ve vroucí osolené vodě vaříme špagety na skus, tedy al dente.

4

Nachystáme si malou misku, ve které vyšleháme žloutky se smetanou a 70 g na jemno nastrouhaným sýrem. Zbytek sýru si odložíme stranou. Směs lehce osolíme a opepříme.

5

Hotové špagety přecedíme a na pánvi je promícháme se šunkou. Vše zalijeme smetanovou směsí a zakryjeme pokličkou. Necháme odpočinout. Díky horkým těstovinám získá směs požadovanou krémovou konzistenci.

6

Bazalku nasekáme na jemno. Hotové těstoviny podáváme posypané sýrem i bazalkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3