Recepty Hlavní jídla Těstoviny Špagety se špenátovým pestem, cizrnou a kešu

Ingredience

1 balení špaget (nejlépe ze semolinové mouky)
1 hrst sýra Gran Moravia (nastrouhaného + na posypání)
1 hrst slunečnicových semínek
1 hrst čerstvých špenátových listů
1 stroužek česneku
olivový olej
cizrna ve slaném nálevu (uvařená)
oříšky kešu
mořská sůl (hrubozrnná)

Postup přípravy

1

Do mixéru vhodíme špenátové listy, slunečnicová semínka, česnek a nastrouhaný sýr. Pomalu mixujeme a přiléváme olivový olej, dokud nám nevznikne hladké pesto.

2

Hotové pesto ochutíme solí a smícháme ho s uvařenými špagetami.

3

Nakonec do těstovin vmícháme hrst uvařené cizrny a kešu oříšky. Před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem Gran Moravia, ozdobíme lístkem špenátu a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3