Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Náš tip:
Preferujete vegetariánskou verzi pizzy? Zkuste česnekový pizza chleba, je chutný a křupavý.
Pokud si chcete opravdu dopřát a odměnit se za náročný týden, upečte si pizzu z nekynutého těsta se salámem, olivami a chilli papričkami. Určitě vám zvedne náladu.
Chcete-li si pochutnat na pravé italské pizze se vším všudy, máme pro vás recept na domácí těsto na pizzu, za které by se nestyděli ani praví Italové.
Stále více lidí však před domácí pizzou dává přednost restauracím nebo oblíbenému rozvozu. Víte, kam s obalem od pizzy poté, co si na objednané lahůdce pochutnáte?
Suroviny na těsto důkladně smícháme. Vytvarujeme bochník, který necháme odpočívat a kynout aspoň 15 až 20 minut.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Olivový olej smícháme v misce s prolisovaným česnekem.
Po uplynutí času vykynuté těsto rozválíme na tloušťku cca 5 mm, potřeme ho česnekem s olejem a následně rajčatovou omáčkou.
Na omáčku navrstvíme plátky šunky a sýra, přidáme olivy a kukuřici.
Nakonec posypeme provensálským kořením a těsto srolujeme.
Rolku nakrájíme na kolečka a ta položíme na plech vyložený pečicím papírem.
Pizza šneky potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby.
Pečeme na 180 stupňů 15 až 20 minut, dokud nejsou zlataví.