Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Asi vám také připadá divné, že jídlo, které se jmenuje španělský ptáček, se řadí mezi české klasiky. Po jeho kořenech bychom pátrali asi dlouho. Důležitější však než jeho původ je to, že nám tolik tenhle nadívaný španělský ptáček okurkou, vajíčkem a špeke
TIP: Ptáčci se dají servírovat s různými přílohami, ale nejlepší jsou stejně s dobře připravenou rýží.
Maso si nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme ho z obou stran. Po jedné straně každý plátek potřeme hořčicí.
Okurku, vejce, špek a párky si rozkrojíme na zhruba stejné čtvrtinové díly. Na každý plátek vložíme vždy po čtvrtce vajíčka, párku, okurky a špeku. Zavineme a spíchneme maso jehlicí, nebo párátkem.
Do pekáčku vložíme cibuli pokrájenou na větší kousky, zalijeme olejem a na to vše vedle sebe vyskládáme ptáčky. Dáme je péct do vyhřáté trouby na 150 °C 45 minut. Podle potřeby podléváme vodou.
Když jsou ptáčci měkké, vyjmeme je ze šťávy. Tu zahustíme jíškou a promícháme. Do zahuštěné šťávy vložíme ptáčky a necháme je v troubě, kterou už nebudeme zapínat, ještě na deset minut prohřát.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.