Recepty Hlavní jídla S masem Španělský ptáček

Ingredience

800 g hovězí roštěné
2 lžíce plnotučné hořčice
50 g špeku
2 ks párků
2 vejce
1 kyselá okurka
1 cibule
100 ml slunečnicového oleje
2 lžíce instantní jíšky (tmavé)
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Ptáčci se dají servírovat s různými přílohami, ale nejlepší jsou stejně s dobře připravenou rýží.

Postup přípravy

1

Maso si nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme ho z obou stran. Po jedné straně každý plátek potřeme hořčicí.

2

Okurku, vejce, špek a párky si rozkrojíme na zhruba stejné čtvrtinové díly. Na každý plátek vložíme vždy po čtvrtce vajíčka, párku, okurky a špeku. Zavineme a spíchneme maso jehlicí, nebo párátkem.

3

Do pekáčku vložíme cibuli pokrájenou na větší kousky, zalijeme olejem a na to vše vedle sebe vyskládáme ptáčky. Dáme je péct do vyhřáté trouby na 150 °C 45 minut. Podle potřeby podléváme vodou.

4

Když jsou ptáčci měkké, vyjmeme je ze šťávy. Tu zahustíme jíškou a promícháme. Do zahuštěné šťávy vložíme ptáčky a necháme je v troubě, kterou už nebudeme zapínat, ještě na deset minut prohřát.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3