Recepty Polévky Špenátový krém se smetanou s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

500 g čerstvých špenátových listů
1 cibule
1 stroužek česneku
750 ml zeleninového bujónu
150 ml smetany ke šlehání bez laktózy
sůl
mletý černý pepř
olivový olej
zakysaná smetana bez laktózy (na ozdobení)

Popis

TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme omytý špenát a prolisovaný česnek. Krátce podusíme. Poté zalijeme vývarem, posolíme a popepříme. Přivedeme k varu, chvíli povaříme. Odstavíme z plamene a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Během mixování přidáme smetanu.

2

Podáváme se lžičkou zakysané smetany.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3