Recepty Hlavní jídla S masem Steak s citrónovou omáčkou a špenátem

Ingredience

500 g hovězího flank steaku
1 citron
½ lžičky soli
1 lžička pepře
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1 lžíce medu
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce tymiánu
Špenát:
1 hrst čerstvých špenátových listů
2 stroužky česneku
3 lžíce zakysané smetany
½ bílé cibule
2 lžíce vody
Bramborová kaše:
1 kg brambor
½ lžičky soli
4 lžíce másla
3 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

1

Ve velké misce smícháme 3 lžíce oleje, sójovou omáčku, med, citronovou kůru, šťávu a tymián. Do směsi vložíme nakrájené maso a marinujeme přibližně 25 minut.

2

Na velkou pánev nalijeme olivový olej, přidáme máslo a počkáme, dokud se suroviny nespojí. Vložíme maso a opékáme asi 4 minuty.

3

Když je maso hotové, na troše olivového oleje smažíme asi 3 minuty dva nadrobno nakrájené stroužky česneku a cibuli. Přidáme půl lžičky soli, pepř, omytý špenát.

4

Počkáme přibližně minutu a následně vlijeme smetanu a 2 lžíce vody. Dusíme a občas promícháme. Když se smetana trochu zredukuje a listy špenátu ztratí objem, můžeme podávat.

5

Brambory omyjeme, oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Důkladně scedíme, chvíli počkáme, přidáme máslo a vyšleháme. Následně přidáme smetanu a vyšleháme do hladké konzistence.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


Tesco leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech od 18. 11. od 8:00 do 24. 11. 2020 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2020/38_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4