Recepty Hlavní jídla S masem Steak s citrónovou omáčkou a špenátem

Ingredience

500 g hovězího flank steaku
1 citron
½ lžičky soli
1 lžička pepře
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1 lžíce medu
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce tymiánu
Špenát:
1 hrst čerstvých špenátových listů
2 stroužky česneku
3 lžíce zakysané smetany
½ bílé cibule
2 lžíce vody
Bramborová kaše:
1 kg brambor
½ lžičky soli
4 lžíce másla
3 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

1

Ve velké misce smícháme 3 lžíce oleje, sójovou omáčku, med, citronovou kůru, šťávu a tymián. Do směsi vložíme nakrájené maso a marinujeme přibližně 25 minut.

2

Na velkou pánev nalijeme olivový olej, přidáme máslo a počkáme, dokud se suroviny nespojí. Vložíme maso a opékáme asi 4 minuty.

3

Když je maso hotové, na troše olivového oleje smažíme asi 3 minuty dva nadrobno nakrájené stroužky česneku a cibuli. Přidáme půl lžičky soli, pepř, omytý špenát.

4

Počkáme přibližně minutu a následně vlijeme smetanu a 2 lžíce vody. Dusíme a občas promícháme. Když se smetana trochu zredukuje a listy špenátu ztratí objem, můžeme podávat.

5

Brambory omyjeme, oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Důkladně scedíme, chvíli počkáme, přidáme máslo a vyšleháme. Následně přidáme smetanu a vyšleháme do hladké konzistence.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3