Recepty Hlavní jídla Ryby Steak z lososa s česnekovým máslem a špenátovým salátem

Ingredience

4 lososové filety (dohromady kolem 800 g)
1 balení čerstvých špenátových listů
2 lžíce olivového oleje
2 šalotky
3 stroužky česneku
1 citron
sůl
mletý černý pepř
Na česnekové máslo
100 g másla
4 jarní cibule
4 stroužky česneku
petrželka

Postup přípravy

1

Připravte česnekové máslo: Máslo při pokojové teplotě smíchejte s nasekanou jarní cibulkou, česnekem a petrželkou.

2

Směs dejte do sáčku, uválejte váleček a v lednici ho nechte alespoň 1 hodinu vychladnout.

3

Steaky lososa osolte, opepřete a grilujte z každé strany 6 minut.

4

Mezitím spařte špenátové listy.

5

Na pánvi nebo na tálu ogrilujte na trošce oleje šalotky a česnek nakrájené na plátky.

6

Vmíchejte spařený špenát a dochuťte šťávou a kůrou z citronu, solí a pepřem.

7

Na špenátové lůžko na talíři položte steak z lososa a nechte na něm rozpustit česnekové máslo.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4