Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Řadíte se mezi pravé gurmány? Potom je recept na steak ze svíčkové se smetanovou omáčkou ze žampiónů pro vás jako stvořený! Nebojte se přípravy, zvládnou to i úplní začátečníci.
TIP: Ke steakům z hovězí svíčkové se skvěle hodí opečené brambory.
Svíčkovou nakrájíme na špalíčky silné 5 cm. Maso osolíme a opepříme. Rozpálíme si grilovací pánev, potřeme ji olejem a steaky na ní zprudka opečeme z každé strany 1 minutu. Pokud chceme steak více propečený, opékáme maso z každé strany 3 minuty.
Na pánvi rozehřejeme máslo. Na něm osmahneme pokrájenou šalotku a očištěné žampióny, pokrájené na plátky. Orestované houby zalijeme smetanou a chvíli prohřejeme. Omáčku ještě chvíli prohřejeme a nakonec dosolíme.
Steaky podáváme polité smetanovou omáčkou.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.