Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Do mísy nalijeme půl hrnku vody a přidáme želatinu. Zamícháme a necháme odstát.
Zbytek vody nalijeme do hrnce, přidáme cukr a zamícháme. Vaříme za vysoké teploty přibližně 10 minut. (směs by měla dosáhnout teploty cca 120 °C.) Nyní již směs nemícháme.
Vychladlou směs přidáme k želatině. Šleháme na vysokou rychlost přibližně 15 minut, dokud se objem směsi neztrojnásobí. Postupně směs zbělá, stane se nadýchanou a ztuhne(jako vyšlehané sněhové pusinky). V polovině šlehání přidáme vanilkový extrakt. Nakonec můžeme přidat potravinářské barvivo (povrch směsi na plechu můžeme též posypat sypkou barvou a párátkem vytvořit kudrlinky).
Na obracečku nalijeme trochu oleje (jinak se na ni směs začne lepit) a směs pomocí obracečky rovnoměrně nanášíme na připravený plech. Hotový marsmallow opět posypeme směsí cukru a bramborové moučky.
Na 3 - 4 hodiny dáme do lednice. Poté vyndáme a sejmeme marshmallow z plechu
Ostrý nůž potřeme trochou oleje. S namaštěným nožem krajíme marsmallow na 4 – 5 cm silné pruhy. Lepivé kraje obalíme ve směsi cukru a moučky. Poté pruhy srovnáme vedle sebe a křížem nakrájíme na čtverečky. Následně opět obalíme lepivé strany ve směsi a setřese přebytečný prach.
Hotové marshmallows servírujeme na talíři.