Recepty Dezerty Nepečené Supershmallows

Ingredience

2 hrnky krystalového cukru
18 g želatiny
1 hrnek vody (studené)
½ hrnku moučkového cukru
½ hrnku kukuřičného škrobu (či bramborové moučky)
1 polévková lžíce slunečnicového oleje
1 polévková lžíce vanilkového aromatu
modré barvivo (volitelné nebo jiné barvivo)

Postup přípravy

1

Do mísy nalijeme půl hrnku vody a přidáme želatinu. Zamícháme a necháme odstát.

2

Zbytek vody nalijeme do hrnce, přidáme cukr a zamícháme. Vaříme za vysoké teploty přibližně 10 minut. (směs by měla dosáhnout teploty cca 120 °C.) Nyní již směs nemícháme.

3

Vychladlou směs přidáme k želatině. Šleháme na vysokou rychlost přibližně 15 minut, dokud se objem směsi neztrojnásobí. Postupně směs zbělá, stane se nadýchanou a ztuhne(jako vyšlehané sněhové pusinky). V polovině šlehání přidáme vanilkový extrakt. Nakonec můžeme přidat potravinářské barvivo (povrch směsi na plechu můžeme též posypat sypkou barvou a párátkem vytvořit kudrlinky).

4

Na obracečku nalijeme trochu oleje (jinak se na ni směs začne lepit) a směs pomocí obracečky rovnoměrně nanášíme na připravený plech. Hotový marsmallow opět posypeme směsí cukru a bramborové moučky.

5

Na 3 - 4 hodiny dáme do lednice. Poté vyndáme a sejmeme marshmallow z plechu

6

Ostrý nůž potřeme trochou oleje. S namaštěným nožem krajíme marsmallow na 4 – 5 cm silné pruhy. Lepivé kraje obalíme ve směsi cukru a moučky. Poté pruhy srovnáme vedle sebe a křížem nakrájíme na čtverečky. Následně opět obalíme lepivé strany ve směsi a setřese přebytečný prach.

7

Hotové marshmallows servírujeme na talíři.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3