Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Sváteční hrachovou polévku připravovali ke štědrovečerní večeři již naši předci. Pokud nejíte maso nebo příliš neholdujete klasické rybí polévce, tak je tahle dobrota ze sušeného hrachu určená přímo vám.
TIP 1: K hrachové polévce se skvěle hodí krutony z housky nebo z toustového chleba.
TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!
Hrách si propláchneme a zalijeme studenou vodou. Necháme ho v ní namočený přes noc.
V téže vodě ho vaříme asi 15 minut doměkka. Potom hrách rozmixujeme a vrátíme na plotnu, kde ho ještě zalijeme vývarem.
Polévku necháme projít varem a přilijeme smetanu. Přidáme rozetřený česnek, majoránku, sůl a pepř. Ještě chvilku provaříme a můžeme servírovat.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.