Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: K hrachové polévce se skvěle hodí krutony z housky nebo z toustového chleba.
TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!
Hrách si propláchneme a zalijeme studenou vodou. Necháme ho v ní namočený přes noc.
V téže vodě ho vaříme asi 15 minut doměkka. Potom hrách rozmixujeme a vrátíme na plotnu, kde ho ještě zalijeme vývarem.
Polévku necháme projít varem a přilijeme smetanu. Přidáme rozetřený česnek, majoránku, sůl a pepř. Ještě chvilku provaříme a můžeme servírovat.