Sváteční kachní prsa na pomerančích

Ingredience

4 kachní prsa
2 lžíce pomerančového džemu
2 lžíce rybízové marmelády
2 pomeranče (oloupané a nakrájené)
150 ml pomerančového džusu
¾ kostky kuřecího bujónu
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Výbornou přílohou jsou bramborové noky.

Postup přípravy

1

Troubu si zahřejeme na 200 °C. Kachní prsa si osolíme, opepříme a kůží dolů je upečeme na nepřilnavé pánvi. Potom je vložíme do pekáčku kůží nahoru a pečeme v troubě 15 minut.

2

Do hrnce si nalijeme pomerančový džus, přidáme džem i marmeládu, bujón a zahřejeme. Nakonec vmícháme kousky pomeranče a vaříme ještě deset minut.

3

Pomerančovou omáčkou přelijeme kachní prsa až na talíři.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3