Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Očištěnou husu osolte, opepřete a zasypte kmínem. Vložte husu do pekáče, podlijte ji troškou vody, přiklopte a pečte při 180 °C asi 4 hodiny. Během pečení odebírejte přebytečný tuk.
Na posledních 30 minut pečení přidejte k huse jablka okořeněná rozemletou skořicí a hřebíčkem. Mezitím připravte bramborové knedlíky: Brambory i ve slupce uvařte do měkka. Nechte je vychladnout, poté je oloupejte a nastrouhejte do mísy.
Vmíchejte vejce, mouku a sůl. Vypracujte dva větší válečky a nechte je chvilku odpočinout.
Knedlíky vařte v osolené vodě asi 20 minut. Po uvaření je propíchněte párátkem a naporcujte.
Připravte houskové knedlíky: Housky nakrájejte na kostičky, smíchejte je v míse s vejcem, moukou, práškem do pečiva a solí. Nakonec přidejte sodovku.
Vypracujte dva oválné knedlíky. Vařte je v osolené vodě 14 minut nejdřív z jedné strany, pak protočte a vařte dalších 14 minut.
Hotové knedlíky propíchejte párátkem a nakrájejte na kolečka. Uvařte zelí: Nadrobno nakrájenou cibulku orestujte dozlatova. Přidejte červené a bílé zelí, kmín, podlijte a nechte přibližně 15 minut dusit.
Nakonec dochuťte solí, pepřem, zaprašte hladkou moukou a poduste.
Upečenou husu naporcujte a podávejte s knedlíky a zelím.