Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tofu scedíme, vymačkáme z něj přebytečnou vodu a osušíme. Pomocí nože vytvoříme na jeho povrchu diamantový vzor. Natřeme ho sójovou omáčkou a necháme marinovat alespoň půl hodiny v chladničce.
Troubu si předehřejeme na 190 °C. Zapékací mísu vyložíme pečicím papírem. Tofu vyndáme z marinády a položíme do připravené zapékací mísy. Pečeme 50–60 minut, dokud tofu není zlatohnědé.
Připravíme si brambory. Umyjeme je, dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme ve slupce přibližně 20 minut, dokud nejsou měkké. Necháme je trochu vychladnout a podélně je rozřízneme na polovinu. Pomocí malé lžičky vydlabeme střed každé brambory. Vydlabaný vnitřek dáme do misky a rozmačkáme na kaši. Přidáme hořčici, veganskou majonézu, sůl, mletý pepř, kurkumu a červenou papriku. Pořádně promícháme. Směs naředíme mandlovým nápojem. Naplníme s ní cukrářský sáček. Pomocí velké hvězdicové špičky naneseme směs do vydlabaných brambor. Jejich vršek posypeme paprikou a pažitkou.
Během pečení tofu si připravíme polevu. Do malého hrnce přidáme hnědý cukr, veganské máslo, vodu, hořčici a prolisovaný česnek. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi dvě minuty. Když se tofu upeče dozlatova, vyndáme ho z trouby, navrch nalijeme připravenou polevu, potom vrátíme do trouby a pečeme dalších 10–15 minut, dokud poleva nebude bublat. Vyndáme ho z trouby a necháme 10 minut vychladnout.
Tofu nakrájíme a podáváme s plněnými bramborami.