Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
„Masové vývary představují nejstravitelnější formu bílkoviny. Pokud jsou připraveny kromě masa i z kostí, jsou plné vitamínů a minerálů. Kuřecí a slepičí vývar se nazývají pro své účinky „židovským penicilínem“ a pomáhají výrazně ulevit při chřipce a nachlazení. Thajská kuřecí polévka je zajímavou obměnou. V ní obsažené protizánětlivé ingredience jako kurkuma, zázvor, česnek a chilli jen znásobí pozitivní účinky vývaru. Taková polévka rozhodně v zimě poslouží jako perfektní prevence nejrůznějších chorob,“ oceňuje polévku nutriční poradkyně Zuzana Pavelková Šafářová.
Připravíme klasický vývar z kuřete.
Vyndáme maso a natrháme ho na malé kousky.
Nadrobno nakrájíme česnek, zázvor, cibuli a chilli papričku a osmažíme společně s kurkumou.
Přidáme vývar a povaříme.
Přilijeme kokosové mléko a dále vaříme.
Následně přidáme šťávu z limetek a lístky špenátu a vše dohromady prohřejeme.
Nakonec přidáme kousky kuřecího.
Do mísy dáme rýžové nudle a zalijeme je horkou polévkou.
Posypeme čerstvým koriandrem.
Podáváme ozdobené plátkem limetky.