Recepty Polévky Thajská polévka s kokosovým mlékem krevetami a chilli

Ingredience

l rybího vývaru (nebo zeleninového vývaru)
400 g krevet
150 g hub shitaké
1 kořen zázvoru (5 cm dlouhý kousek)
400 ml kokosového mléka
1 lžíce rybí omáčky
čerstvý koriandr
1 lžička třtinového cukru
1 limetka
1 balení rýžových nudlí (tenkých)
1 svazek jarní cibule
sůl
2 chilli papričky

Postup přípravy

1

Vývar přiveďte k varu.

2

Vhoďte do něj krevety a houby, vařte 10 minut. Máte-li sušené houby, alespoň hodinu před tím je namočte do teplé vody a pak slijte.

3

Uvařené krevety dejte stranou. Menší mohou být hotové už dříve než za 10 minut.

4

Do polévky vmíchejte zázvor nakrájený na plátky, kokosové mléko, rybí omáčku a část nasekaného koriandru.

5

Dochuťte cukrem, solí (nebo rybí omáčkou) a šťávou z limetky.

6

Nakonec vmíchejte rýžové nudle připravené dle návodu a krátce je prohřejte.

7

Polévku nalijte do misek. Ozdobte ji uvařenými krevetami, posypte nasekanou jarní cibulkou, zbylým koriandrem, chilli papričkami a nakrájenou kůrou z limetky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3