Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: K polévce servírujte také talířek, na který budete moci odkládat schránky krevet a také zázvor, který polévku skvěle dochutí při vaření, ale k jídlu je příliš tvrdý.
Pár hodin před vařením si nachystáme houby shitake. Sušené hlavičky naložíme do sojové omáčky, kterou jsme zředili vodou.
V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme česnek, který jsme si nakrájeli na plátky. Vše zalijeme horkým vývarem a necháme přijít k varu.
Do vroucí polévky přidáme zázvor, chilli papričky, které jsme promnuli v prstech, abychom rozvinuli jejich chuť, bambusové výhonky a houby shitake, které jsme vyjmuli z nálevu. Vše necháme 5 minut povařit.
Dále přidáme na plátky nakrájená rajčátka, šťávu z poloviny limety, chilli omáčku a vše zalijeme kokosovým mlékem, opět necháme pár minut povařit.
Nakonec přidáme krevety, dochutíme nasekaným čerstvým koriandrem, solí, pepřem a případně také chilli omáčkou, pokud chceme dosáhnout pikantnější chuti.
Polévku podáváme s rýžovými nudlemi uvařenými dle návodu a srpkem limety.