Tradiční kynuté lívanečky s letním ovocem

Ingredience

150 g polohrubé mouky
250 ml mléka
1 vejce
15 g čerstvého droždí
½ lžíce krystalového cukru
1 lžíce másla
1 špetka soli
1 hrst borůvek
1 hrst mražených malin
máslo (na smažení)
med

Postup přípravy

1

Mouku prosejeme a smícháme se špetkou soli. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. V mléce necháme rozpustit droždí, cukr a kvásek uložíme na teplé místo na 15 minut.

2

Lžíci másla rozpustíme. Vzešlý kvásek zapracujeme do mouky, přidáme vajíčko, rozpuštěné máslo a vznikne nám hladké těsto řidší konzistence. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout.

3

Připravíme si pánev na lívanečky, dáme do něj trošku másla, nalijeme těsto a lívanečky z obou stran osmažíme dozlatova.

4

Hotové lívanečky podáváme s ovocem a medem.

5

TIP: Med lze nahradit javorovým sirupem, marmeládou nebo šlehačkou. Záleží na tom, co máte rádi.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3