Recepty Polévky Tradiční mexická tortillová polévka Sopa Azteca

Ingredience

150 g tortilla chipsů (Tesco Free From sýrové nachos)
250 g kuřecích prsou
l vody
2 stroužky česneku
1 ks cibule (Tesco Organic BIO cibule)
1 konzerv loupaných rajčat
2 ks chilli papriček
1 ks řapíkatého celeru
½ svazku čerstvého koriandru
1 ks bobkového listu
½ čajové lžičky sušeného oregana
50 ml olivového oleje
200 g sýra Halloumi
1 ks avokáda
2 ks limetky
1 čajová lžička soli
½ čajové lžičky pepře

Postup přípravy

1

Celá kuřecí prsa uvaříme v 1,5 litru vody doměkka, asi 30 minut. V půlce vaření přidáme nadrobno nakrájený celer, polovinu koriandru, bobkový list a oregano.

2

Uvařené kuřecí maso vyndáme, nakrájíme ho nadrobno a odložíme ho stranou.

3

Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou cibuli. Dusíme, dokud nezesklovatí. Přidáme nadrobno nakrájené chilli papričky a loupaná rajčata. Vaříme přiklopené na mírném ohni po dobu 10 minut.

4

Následně směs nalijeme rovnou do kuřecího vývaru. Přidáme sůl, pepř a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí, a to přibližně 45 minut.

5

Servírujeme tak, že na dno misky nasypeme nachos a zalijeme je polévkou. Přidáme trochu nakrájených kuřecích prsou, nakrájený sýr halloumi a kousky avokáda. Ozdobíme zbylým koriandrem a nachos. Dochutíme čerstvě vymačkanou šťávou z limetky.

6

TIP: Pro veganskou verzi vynechte kuře, použijte zeleninový vývar a sýr vyměňte za rostlinnou alternativu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3