Recepty Dezerty Pečené Tradiční perník s cukrovou polevou

Ingredience

200 g moučkového cukru
500 g polohrubé mouky
3 lžíce medu
2 vejce
500 ml mléka
10 lžic slunečnicového oleje
prášek do pečiva
vanilkový cukr
Poleva
200 g moučkového cukru
1 citron (jen šťáva)

Postup přípravy

1

Mléko lehce ohřejeme a smícháme s medem a olejem. Mléko necháme vychladnou.

2

Připravíme si mísu, kam vložíme mouku, vanilkový i moučkový cukry a kypřící práše. Všechny sypké suroviny promícháme. Přidáme vychladlé mléko a vajíčka.

3

Z směsi vypracujeme hladké těsto. Do pekáče vložíme pečicí papír a těsto na něj nalijeme. Pečme v předehřáté troubě na 170°C asi 45 minut.

4

Jakmile je perník hotový, necháme je zchladnout. Z citronu vylisujeme co nejvíce šťávy, kterou pak smícháme s cukrem. Mícháme pečlivě, dokud nevznikne hladká hmota.

5

Studený perník potřeme polevou a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3