Tradiční slané preclíky

Ingredience

500 g polohrubé mouky
20 g čerstvého droždí
220 g vepřového sádla (+ sádlo na vymazání plechu)
1 dcl vody
1 lžička soli
½ lžičky pepře
½ lžičky čerstvé červené papriky
2 vejce
celý kmín

Postup přípravy

1

Na vále smícháme mouku s pepřem, paprikou a solí. Veprostřed uděláme důlek, do něj vlijeme vodu a do ní rozdrobíme droždí, které necháme vzejít.

2

Na plotýnce či v mikrovlnce rozehřejeme sádlo. To přidáme k mouce společně s jedním vejcem. Vypracujeme těsto. Zpočátku se nám bude trošku drobit, ale po chvilce hnětení se spojí.

3

Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na 30 minut vykynout.

4

Plech vymažeme sádlem. Troubu si rozpálíme na 200 °C.

5

Z těsta tvarujeme preclíky, které posypeme kmínem. Pečeme je 15 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3