Recepty Dezerty Pečené Tradiční velikonoční beránek

Ingredience

30 g másla (a další na vymazání formy)
200 g hladké mouky
200 g krystalového cukru
5 vajec
strouhaný kokos (na vysypání formy)
moučkový cukr (na ozdobu)
2 lžíce kakaa

Postup přípravy

1

Vejce společně s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme mouku. dvě lžíce kakaa a rozpuštěné máslo.

2

Formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Vlijeme do ní těsto.

3

Beránka pečeme při 180 °C 30 minut. Poté přepneme troubu na 160 °C a dopečeme ho ještě 20 minut.

4

Beránka vyklopíme, necháme ho vychladnout a dozdobíme ho moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3