Recepty Hlavní jídla Tradiční velikonoční nádivka

Ingredience

1 lžíce petrželky
1 špetka muškátového oříšku
10 rohlíků
2 lžíce pažitky (nadrobno nasekané)
8 vajec
sůl
200 ml polotučného mléka
2 lžíce másla (rozpuštěného a další na vymazání formy)
300 g uzené šunky (šunka od kosti nebo uzené maso)

Postup přípravy

1

Rohlíky nakrájejte na kostky silné asi 1 cm a vložte je do větší misky. Zalijte mlékem a nechte namočené.

2

Vyšlehejte žloutky a přidejte na kostičky nakrájenou šunku nebo uzené maso, rozpuštěné máslo, nadrobno nasekanou petrželku a pažitku. Přidejte trochu soli, pepře a muškátového oříšku. Bílky vyšlehejte dotuha a opatrně přidejte do směsi. Následně přidejte rohlíky zalité mlékem a vše promíchejte.

3

Troubu rozehřejte na teplotu 200 °C. Podélnou žáruvzdornou nádobu vymažte máslem, vlijte směs a pečte zhruba 30 minut, dokud nezíská zlatavou barvu. Hotové jídlo ozdobte pažitkou.

Tesco Magazín | Jaro 2020

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3