Vafle s čokoládovou polevou, višňovým džemem a šlehačkou

Ingredience

170 ml mléka
190 g hladké mouky
8 lžic slunečnicového oleje
1 vrchovatá lžíce krupicového cukru
1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
½ lžičky soli
3 vejce
Na podávání
1 kelímek smetany ke šlehání
čokoládová poleva
višňový džem

Postup přípravy

1

Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme pevný tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.

2

Mouku prosejeme, smícháme s olejem, žloutkovou pěnou, mlékem, práškem do pečiva a solí. Směs vyšleháme, aby byla hladká. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a rozmícháme.

3

Těsto nalijeme do vaflovače a upečeme. Polevu připravíme podle návodu na obalu. Smetanu vyšleháme, dokud nezískáme pevnou a tuhou šlehačku.

4

Do hrnce dáme džem, zředíme ho trochou vody a ohřejeme. Hotové vafle podáváme polité čokoládovou polevou, s teplým višňový džemem a šlehačkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3