Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Uvaříme 6 vajíček natvrdo. Připravíme si silikonovou, nebo jakoukoliv jinou formu,
Do mísy nadrobno nakrájíme,cibuli, salám, vajíčka, překrájíme celý obsah moravanky bez nálevu, ten dáme bokem a upotřebíme později, přidáme majonézu a promícháme.
Nálev z Moravanky nalejeme do odměrky a doplníme vodou do 300 ml.
150 ml z nálevu dáme do kastrůlku a přidáme do toho 3/4 kostky Masoxu, krátce povaříme a do horkého-ne ale do vařícího , nasypeme obsah jednoho sáčku želatiny na Vaječnou tlačenku a mícháme, až se to rozpustí. Potom přidáme i druhou část (studeného) 150 ml nálevu a zamícháme.
Nálev nalejeme do mísy na připravenou zeleninovou směs s majonézou, promícháme a již nalejeme do připravené formy, napřed jen nahoru dáme alobal, či potrav. fólii a vložíme do lednice asi na 2 hodiny ztuhnout