Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Zmrzlinu můžete podávát s ovocnou omáčkou, pro ještě lepší chuť.
Vanilkový lusk rozřízneme a s pomocí špičky nože vyškrábneme semínka.
Do hrnce nalijeme mléko a dáme ho vařit na mírnou teplotu.
V misce rozšleháme žloutky. Jakmile je mléko teplé, začneme ho šlehat ručním šlehačem. Během šlehání přidáme opatrně žloutky, vanilku a med. Takto šleháme 5 minut a mléko odstavíme z plotny.
Odstavené mléko šleháme ještě dalších 15 minut a nalijeme ho do dózy na zmrzlinu. Zmrzlinu uložíme do mrazáku.
Zmrzlinu je potřeba každou hodinu vyndat a rozmixovat, a to minimálně 3x během mrazení. Výsledkem je dokonalá chuť a hlavně krémová konzistence.
Zmrzlinu podáváme samostatně, ale byla by škoda nevyužít sezónního ovce. Ochuťte si ji malinami, borůvkami nebo ostružinami.