Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Vanilková zmrzlina s nízkým obsahem laktózy se sezónním ovocem

Ingredience

1 l mléka bez laktózy
1 vanilkový lusk
10 vajec (žloutků)
160 g medu
1 hrst čerstvých malin
1 hrst borůvek
1 hrst ostružin

Popis

TIP: Zmrzlinu můžete podávát s ovocnou omáčkou, pro ještě lepší chuť. 

Postup přípravy

1

Vanilkový lusk rozřízneme a s pomocí špičky nože vyškrábneme semínka.

2

Do hrnce nalijeme mléko a dáme ho vařit na mírnou teplotu.

3

V misce rozšleháme žloutky. Jakmile je mléko teplé, začneme ho šlehat ručním šlehačem. Během šlehání přidáme opatrně žloutky, vanilku a med. Takto šleháme 5 minut a mléko odstavíme z plotny.

4

Odstavené mléko šleháme ještě dalších 15 minut a nalijeme ho do dózy na zmrzlinu. Zmrzlinu uložíme do mrazáku.

5

Zmrzlinu je potřeba každou hodinu vyndat a rozmixovat, a to minimálně 3x během mrazení. Výsledkem je dokonalá chuť a hlavně krémová konzistence.

6

Zmrzlinu podáváme samostatně, ale byla by škoda nevyužít sezónního ovce. Ochuťte si ji malinami, borůvkami nebo ostružinami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3