Recepty Dezerty Pečené Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů

Ingredience

340 g másla
100 g moučkového cukru
420 g hladké mouky
160 g mletých vlašských ořechů
sůl
1 balíček vanilkového cukru (troška na obalení)

Postup přípravy

1

Máslo nakrájejte na kostičky a zpracujte s ostatními surovinami v pevné těsto. Pracujte rychle, aby máslo nepovolilo.

2

Těsto nechte v chladu několik hodin nebo přes noc odpočinout. Před zpracováním ho nechte zahřát na pokojovou teplotu.

3

Z těsta odkrojte kousek a udělejte větší váleček. Ten nakrájejte na menší kousky, z jednotlivých kousků udělejte válečky a z nich rohlíčky.

4

Rohlíčky dejte na plech a pečte dorůžova v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 12 až 15 minut. Nechte je vychladnout na plechu.

5

Rohlíčky obalujte v moučkovém cukru, který smíchejte s vanilkovým.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept