Recepty Dezerty Pečené Vanilkový cheesecake s malinami

Ingredience

Dortová forma
500 g ricotty
500 g sýra Philaldelphia
250 g másla
300 g bebe sušenek (kakaových)
200 g třtinového cukru
1 vanilkový lusk
3 vejce
150 g zakysané smetany
Malinová omáčka
500 g čerstvých malin
50 g třtinového cukru (50-100g, dle sladkosti malin)

Popis

TIP: Cheesecake ozdobte dle Vaší libosti, můžete zvolit například čerstvé maliny, ale i jiné lesní ovoce.

Postup přípravy

1

Dortová forma: Předehřejeme troubu na 180 stupňů.

2

Sušenky rozdrtíme a k nim přimícháme rozpuštěné máslo. Touto sušenkovou směsí pak vysteleme dno dortové formy a dáme ji do trouby na 20 minut, aby se korpus předpekl a byl pak krásně křupavý.

3

Do mísy přemístíme ricottu, Philadelphii, cukr, zrníčka z vanilkového lusku a vejce a vše důkladně promícháme, až vznikne hladká směs.

4

Když uběhne 20 minut a máme předpečený korpus, vyndáme formu z trouby a korpus necháme chvíli vychladnout (cca 15 minut). Poté na korpus opatrně přemístíme sýrovou směs a opět dáme formu do trouby.

5

15 minut pečeme na 180 stupňů, pak teplotu ztlumíme na 140 stupňů a pečeme dalších 45 minut. Po upečení necháme vychladnout na mřížce a posléze do lednice, nejlépe přes noc.

6

Před podáváním cheesecake pomažeme zakysanou smetanou.

7

Malinová omáčka: Do menšího hrnce dáme jak maliny, tak cukr a opatrně na mírnějším plameni zahříváme.

8

Cukr se rozpustí, maliny se rozvaří. Nemusíme maliny rozvařovat dlouho, je fajn, pokud v omáčce zbyde pár celých nerozvařených malin.

9

Omáčku necháme vychladit.

10

Podáváme tak, že každý ukrojený kousek cheesecaku přelijeme malinovou omáčkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3